• Alle producten
  • Alle producten
  • Alle producten

Tochtprofielen

Tochtprofielen

 

Wat is een tochtprofiel

 

Om jouw woning zo goed mogelijk te isoleren is het ook gewenst om kieren en spleten in je deur- of raamkozijn te voorzien van een tochtprofiel. Bij Breen Schoorl hebben wij verschillende soorten tochtprofielen qua materiaal, type deur (binnenkant of buitenkant) en afmetingen. Een tochtprofiel monteer je bijvoorbeeld aan de onderkant van een deur zo verklein je de kans op tocht en heeft dit een positiever effect op jouw energierekening.

 

Een tochtprofiel wordt ook wel een tochtstrip genoemd en kan uit diverse materialen bestaan. Zo hebben wij strips van hout, rvs en aluminium in onze webshop. Daarnaast beschikken wij over tochtprofielen met borstel, deze worden voornamelijk onderaan een voordeur geplaatst en zijn ook wel beter bekend als borstelprofiel.

 

Welk tochtprofiel heb ik nodig

 

Het monteren van een tochtprofiel is eenvoudig. Maar het is belangrijk om te weten welke tochtprofiel je nodig hebt. De eerste maatstaaf die je moet hanteren is de mate van weerstand. Tochtprofielen met een luchtkamer hebben namelijk een grotere holte dan tochtprofielen zonder luchtkamer en ervaren minder weerstand wanneer ze samengedrukt worden.

 

Tochtprofielen met een luchtkamer hebben de vorm van een D, P of O. De vormen E en I hebben geen holte binnenin, maar juist een vastere structuur waardoor er meer weerstand wordt geboden bij het sluiten van een raam of deur.

 

 

Verschillende soorten tochtprofielen

 

Toch heeft ieder type profiel zijn eigen specifieke voordelen en toepassingen;

 

E-profiel - Handig voor kleine groeven, welke voornamelijk voorkomen bij houten raamkozijnen, fabrieksbeglazing en antiek glaswerk.

 

D-profiel - Dit profiel is ideaal voor grotere kieren door de holte binnenin. Met een sterk herstelvermogen keert het snel terug naar de oorspronkelijke vorm en geeft een goede afdichting bij kleine tot middelgrote kieren

 

P-profiel - Vult grote holten op met daarlangs een dunne kier. Door de ronde drukkamer past het zich gemakkelijk aan bij oneffenheden en is het ideaal om relatief grote spleten en openingen te dichten.

 

O-profiel - Dit tochtprofiel heeft een ronde luchtkamer en is net als het P-profiel goed samendrukbaar. Het O-profiel wordt door de lage weerstand voornamelijk gebruikt bij ramen met onregelmatige kieren.

 

I-profiel - Dit dunne profiel heeft verschillende toepassingen, maar wordt voornamelijk gebruikt bij het opvullen van middelgrote kieren.

 

 

Tochtprofielen bij Breen Schoorl

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot tochprofielen? Kijk dan rustig rond in de webshop van Breen Schoorl. Voor een bedrag vanaf 100,- is de verzending gratis en wanneer je voor 15:00 uur besteld proberen wij de bestelling de volgende dag bij je af te leveren.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via de website of door te bellen naar: 072-5092897